A Banán Fogyasztása:
Egy tápláló élelmiszer amit mindenki imád!
Bundás sült Banán receptje:
Hozzávalók:
Hozzávalók (4 személyre):
* 3 tojás
* 2 dkg cukor
* só
* 10 dkg liszt
* 1 dl tej
* 4 banán
* olaj a sütéshez
* porcukor
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Ha túl sűrű, kis tejjel hígítjuk. A meghámozott és félbevágott banánt a masszába mártjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Fahéjas mártás illik hozzá.
Jó étvágyat!
A Banán fogyasztása
A Banán tápláló élelmiszer, könnyen emészthető, és nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben. Magas a kálium-, a kalcium- és magnéziumtartalma, de sok benne a vas, a cink és a foszfor is. Minden gyümölcs közül a banánban van a legtöbb a B-vitaminokból, de a karotin, a C- és az E-vitamin mennyisége is jelentős. A banán segíti az agyműködést, rendszeres fogyasztása védi a gyomorfalat, jó hatással van az emésztésre. A banán átlagos kalóriatartalma 105-150 kcal / 100g.
A banánt sütve is fogyasztják, de egyes helyeken sört és lisztet is készítenek belőle.
A banánt nem szabad hűtőben tárolni, mivel 13 fok alatti hőmérsékleten hamar megbarnul. Az érett banán tárolása 13-16 fokon célszerű, melyen 5-10 napig lehetséges tárolni.
|