A Bann Fogyasztsa:
Egy tpll lelmiszer amit mindenki imd!
Bunds slt Bann receptje:
Hozzvalk:
Hozzvalk (4 szemlyre):
* 3 tojs
* 2 dkg cukor
* s
* 10 dkg liszt
* 1 dl tej
* 4 bann
* olaj a stshez
* porcukor
Elkszts:
A tojssrgkat a cukorral habosra keverjk. Hozzadjuk a lisztet s a kemny habb vert tojsfehrjket. Ha tl sr, kis tejjel hgtjuk. A meghmozott s flbevgott bannt a masszba mrtjuk, majd b, forr olajban kistjk. Porcukorral megszrva knljuk.
Fahjas mrts illik hozz.
J tvgyat!
A Bann fogyasztsa
A Bann tpll lelmiszer, knnyen emszthet, s nagyon gazdag vitaminokban, svnyi anyagokban s nyomelemekben. Magas a klium-, a kalcium- s magnziumtartalma, de sok benne a vas, a cink s a foszfor is. Minden gymlcs kzl a bannban van a legtbb a B-vitaminokbl, de a karotin, a C- s az E-vitamin mennyisge is jelents. A bann segti az agymkdst, rendszeres fogyasztsa vdi a gyomorfalat, j hatssal van az emsztsre. A bann tlagos kalriatartalma 105-150 kcal / 100g.
A bannt stve is fogyasztjk, de egyes helyeken srt s lisztet is ksztenek belle.
A bannt nem szabad htben trolni, mivel 13 fok alatti hmrskleten hamar megbarnul. Az rett bann trolsa 13-16 fokon clszer, melyen 5-10 napig lehetsges trolni.
|