Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
A Banán Fákról: |
|
|
Egy étel a Banánból:Amerikai vagdalt hús
Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, só, bors, 2 tojás, fenyőmag, 4 hagyma, olaj, 3 alma, 3 banán, curry, fahéj, kardamómi, bor.
A húst összekeverjük sóval, borssal, tojással, és a fenyőmaggal. Kosárformára alakítjuk, és sütőben megsütjük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzákeverjük a szeletekre vágott almát, banánt, curryval és kardamómival ízesítjük. Egy pohár fahéjas bort öntünk rá és megpároljuk, azután a kis húskosarakba töltjük.
|
A Banánról: |
|
|
Általános információk a Banánról és minden egyéb dolog a gyümölcsel kapcsolatban ,ami igen jó olvasmány is egyben!
|
A Banán Fogyasztása: |
|
|
Egy tápláló élelmiszer amit mindenki imád!
Bundás sült Banán receptje:
Hozzávalók:
Hozzávalók (4 személyre):
* 3 tojás
* 2 dkg cukor
* só
* 10 dkg liszt
* 1 dl tej
* 4 banán
* olaj a sütéshez
* porcukor
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Ha túl sűrű, kis tejjel hígítjuk. A meghámozott és félbevágott banánt a masszába mártjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Fahéjas mártás illik hozzá.
Jó étvágyat!
|
Banán Kalauz: |
|
|
A Banán származási helye eredete és minden amit tudni kell róla!
Egy Banános kotél receptje:
Banánsorbet
Három-négy érett banánt meghámozunk, felszeleteljük, leöntjük 1 liter forró sziruppal (1 liter vízben fél kilogramm cukrot olvasszunk fel). Beleöntjük egy narancs és két citrom kifacsart levét, szitán áttörjük, félig megfagyasztjuk, majd két pohárka jó fajta konyakot öntünk hozzá, s poharakba töltve szolgáljuk fel.
|
A Banánvirág Titkai: |
|
|
Vitaminokban gazdag,gyógyhatású ez az igen kedvelt déligyümölcs!
Egy Banános süti receptje:
Hozzávalók:
3-4 banán
25 dkg puha vaj
20 dkg kristálycukor (vagy édesítő)
4 egész tojás
30 dkg liszt
1 sütőpor
Elkészítés:
A banánokat (lehetnek már barnák is) meghámozod és egy tálba téve villával darabosra töröd.
Veszel egy másik tálat beleteszed a puha vajat és a kristálycukrot vagy édesítőt és habos kevered. Amikor ez meg van hozzáadod a 4 egész tojást, majd a banánmasszát. Végül a sütőporos liszttel kikavarod a tésztát.
Fogsz egy nagy tepsit, az alját kibéleled sütőpapírral és beleöntöd a masszát.
Kb. 15-20 percig sütöd 180-190 fokon az előmelegített sütőben.
Tanácsok:
Porcukorral meghintve tálald, esetleg díszítésként mehet a tetejére némi friss citromfű.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc
|
Élelmezési Ismertetők a Banánról: |
|
|
Ananászos-banános omlett (Omlette Fort-deFrance)
Hozzávalók: 6 tojás, 4 dkg vaj, 2 érett banán, 2 körszelet ananász (lecsurgatott befőtt is megfelel), 3 ek. kristálycukor, 2 ek. kubai fehér rum.
A meghámozott gyümölcsöket karikára, ill. apróbb darabokra vágjuk, és púpozott kk. vajon hirtelen megsütjük. A feltört tojásokat megcukrozzuk, beleöntjük a rumot, felverjük.
Nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, beleöntjük a tojást. Mielőtt teljesen átsülne, ráöntjük a gyümölcsöt. Előmelegített tálcára csúsztatjuk, kettéhajtjuk.
Forrón tálaljuk.
Ital: édes vagy félédes fehérbor.
|
A Banán Hízlal: |
|
|
Ananász-banán kenyér:
Összeállítás: 30 perc, Sütés: 60 perc
Hozzávalók: 1 érett, villával összetört banán, 13 dkg összevagdalt, aszalt ananász, 10 dkg kristálycukor, 21 dkg rétesliszt, 1 1/2 evőkanál sütőpor, 2 kiskanál őrölt fahéj, 1 3/4 dl olaj, 0,6 dl ananászlé, 2 tojás
Elkészítése: A sütőt 180 C-ra bemelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük. Az ananászt, a banánt, a cukrot, a lisztet és a fahéjat összekeverjük. Az olajat az ananászlével és a tojásokkal habosra keverjük, a banános keverékkel összedolgozzuk. Az előkészített formába kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk. 1 óráig sütjük, majd a sütőből kivéve a formában 10 percig pihentetjük. A szélét meglazítva rácsra vagy deszkára borítva hűtjük ki. Ha kihűlt, túrómázzal bevonjuk, és mangószeletekkel vagy más lecsepegtetett befőttdarabokkal díszítjük.
Jó tudni: A süteményt jól záródó edényben frissen eltarthatjuk, de meleg időben ajánlatos a hűtőszekrényben tárolni.
|
Mi Mindenre Jó a Banán Héj: |
|
|
Trópusi banán koktél:
Hozzávalók: 1 egész banán, 2 dl natúr joghurt, 2 dl ananászlé
A hámozott és apróra vágott banánt, joghurtot és ananászlevet turmixgépbe tesszük, majd 1 percig kevertetjük. Magas pohárba szűrjük, és egy szívószállal, banánkarikával díszítjük.
|
A Banán és a Kenyér is fogszuvasodást okozhat: |
|
|
Töltött Banán:
A banánokat meghámozzuk, tetejüket hosszában levágjuk. Belsejüket kikaparjuk. A kivájt banánt elkeverjük rumba áztatott mazsolával és cukrozott kemény tejszínhabbal. A krémet visszatöltjük, és tejberizs talpra helyezzük. Visszatesszük a tetejüket és durvára vágott mandulával meghintve tálaljuk.
|
10 Éven Belül Kihalhat a Banán?! |
|
|
Túrófánk banánkrémmel:
Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 20 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1 dl tejföl, 10 dkg vaj, 2-3 dl olaj a sütéshez, 50 dkg banán, 2 dl tejszín, 1 citrom, reszelt citromhéj
A túrót áttörjük. habosra kevert vajhoz egyenként hozzáadjuk a 2 tojást, majd a tejfölt, s a liszttel, cukorral, reszelt citromhéjjal összegyúrjuk. A banánt tejszínnel, kevés citromlével turmixoljuk, tálalásig hűtőben tároljuk. Az összegyúrt túrómasszát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kerekre kiszaggatjuk, és forró olajban mindkét oldalát kisütjük.
Hideg banánkrémmel tálaljuk.
|
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|