banan039265287
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
G-Mail belps
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
Klikk A Hrdetsre

Ha regisztrlsz az oldalra a kd amit majd fel kell tntetned: 2770

 
Bannercserim

Szilvamag egszsge s az let kemnysge!

 


 
Button Cserim

 
Toplistk amiken szereplek

Angyalka TOP listja

Nr.1

Holl!

ElitTop

 
Itt szavazzatok rm

TopSite.hu - A web legjobbjai.

toplista.freebanners.hu - Ez nem csak bannercsere! Ez toplista!

SG.hu WebTop

HOT100

www.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::

 
Szavazdoboz
 
Nzettsg Szmll
Induls: 2008-08-08
 
Most

ltotag bngszi a lapot!

 
Bannos telek,Italok,Turmixok,Stik

J tvgyat ezekhez a finomsgokhoz:

 

 

Accrai bann Ghna

A megtiszttott bannokat hosszban kettvgjuk, s kivajazott tzll ednybe szorosan egyms mell fektetjk. Tetejt is vkonyan megkenjk olvasztott vajjal, s forr stben kb. 10 percig stjk. Ekkor megkenjk olvasztott lekvrral s mg kb. 10 percig stjk.

Babapisktval, azonnal, forrn tlaljuk.

Alms-bannos lepny

Hozzvalk: 1 csomag vanlis cukor, 1 "kistlnyi" liszt, 1-2 egsz tojs, 1 evkanl kristlycukor, 1 reszelt alma, 1 bann, kb. 2 dl tej

Elkszts: Palacsintastben stjk kis ideig mind a kt felt (a tsztt merkanllal mrjk ki).

Ambrzia

Ausztrlibl szrmazik az ambrzia. Egy pohrhoz egy bannt meghmozunk, karikkra vgjuk, s a turmixgpbe rakva fl narancs levvel, egy evkanl mzzel meg msfl deci jghideg tejjel meglocsoljuk. 2-3 csepp mandulaaromval zestjk, s simra turmixoljuk.

Amerikai vagdalt hs

Hozzvalk: 50 dkg darlt sertshs, s, bors, 2 tojs, fenymag, 4 hagyma, olaj, 3 alma, 3 bann, curry, fahj, kardammi, bor.

A hst sszekeverjk sval, borssal, tojssal, s a fenymaggal. Kosrformra alaktjuk, s stben megstjk. Az olajban megpirtjuk a hagymt, hozzkeverjk a szeletekre vgott almt, bannt, curryval s kardammival zestjk. Egy pohr fahjas bort ntnk r s megproljuk, azutn a kis hskosarakba tltjk.

Anansz-bann kenyr

sszellts: 30 perc, Sts: 60 perc

Hozzvalk: 1 rett, villval sszetrt bann, 13 dkg sszevagdalt, aszalt anansz, 10 dkg kristlycukor, 21 dkg rtesliszt, 1 1/2 evkanl stpor, 2 kiskanl rlt fahj, 1 3/4 dl olaj, 0,6 dl ananszl, 2 tojs

Elksztse: A stt 180 C-ra bemelegtjk. Egy 23 cm tmrj kerek tortaformt kivajazunk vagy kiolajozunk, s stpaprral kibleljk. Az ananszt, a bannt, a cukrot, a lisztet s a fahjat sszekeverjk. Az olajat az ananszlvel s a tojsokkal habosra keverjk, a bannos keverkkel sszedolgozzuk. Az elksztett formba kanalazzuk, a tetejt elsimtjuk. 1 rig stjk, majd a stbl kivve a formban 10 percig pihentetjk. A szlt meglaztva rcsra vagy deszkra bortva htjk ki. Ha kihlt, trmzzal bevonjuk, s mangszeletekkel vagy ms lecsepegtetett befttdarabokkal dsztjk.

J tudni: A stemnyt jl zrd ednyben frissen eltarthatjuk, de meleg idben ajnlatos a htszekrnyben trolni.

Ananszos-bannos omlett (Omlette Fort-deFrance)

Hozzvalk: 6 tojs, 4 dkg vaj, 2 rett bann, 2 krszelet anansz (lecsurgatott beftt is megfelel), 3 ek. kristlycukor, 2 ek. kubai fehr rum.

A meghmozott gymlcsket karikra, ill. aprbb darabokra vgjuk, s ppozott kk. vajon hirtelen megstjk. A feltrt tojsokat megcukrozzuk, belentjk a rumot, felverjk.

Nagyobb serpenyben felolvasztjuk a maradk vajat, belentjk a tojst. Mieltt teljesen tslne, rntjk a gymlcst. Elmelegtett tlcra cssztatjuk, ketthajtjuk.

Forrn tlaljuk.

Ital: des vagy fldes fehrbor.

Ananszos s bannos puding

Hozzvalk: 1-1 csomag HAAS kalciummal dstott ananszos illetve bannos pudingpor, 5-5 dl tej, 4-4 evkanl cukor.

Elksztse a csomagolson tallhat lers szerint. Dsztshez ananszos s bannkarikkat, valamint tejsznhabot hasznlhatunk.

fonys bannleves

Hozzvalk 6 szemlyre 4 bann, 3 evkanl citroml, 6 pohr almal, 1/4 pohr cukor, msfl evkanl kukoricaliszt, 1/2 kiskanl fahj, kt s fl pohr sr tejfl, 2 pohr fonya.

Szt turmixoljuk a bannt a citromlvel. Beletesszk egy fazkba s hrom s fl pohr almalvel felforraljuk. Hozzadjuk a cukrot, majd flretesszk. A maradk almalt elkeverjk a kukoricaliszttel s hozzadjuk a leveshez. 2 percig gyngyztetjk, majd levesszk a tzrl, s miutn kihlt a htbe tesszk. A fahjat elkeverjk a tejfllel, s a j hideg leveshez keverjk. Vgl hozzadjuk az fonyt, s hideg leveses tlkkban knljuk.

Bann-alma mzli

Hozzvalk: 10 dkg tnklybza, 1 citrom, 2 alma, 2 bann, szezm mag, 2 evkanl mz, 4 kanl aprtott mogyor, 1 pohr tejszn.

A tnklyt elz nap ztassuk be. Az almt reszeljk le, s citromlvel locsoljuk meg.

A bannt vgjuk kockra, s citromlvel locsoljuk meg. Minden hozzvalt keverjnk ssze, zestjk a mzzel. Osszuk el kis tlkkba, ntsk le a tejsznnel, majd szrjuk meg a mogyorval.

Fogykrzk hasznljanak sovny tejet vagy joghurtot.

Banana split

Hozzvalk 1 szemlyre: 1 db bann, 3 gombc vanlia jgkrm, tejsznhab, csokoldszsz (kaka, vz, cukor), szeletelt mandula a dsztshez

A bannt hosszban vgja kett s tegye tnyrra. Helyezze r a vanlia jgkrmet s szrja meg mandulval. Csokoldszsszal locsoljuk meg, s tejsznhabbal dsztse a desszertet.

Bann bundban

Hozzvalk 4 szemlyre: 4 nagy rett bann, fahjjal zestett porcukor, a stshez olaj. A bundhoz: 1 tescssze (1.25 dl) liszt, 1,25 dl hab nlkli sr, 1 tojs, 1 evkanl vaj, 1 tojs fehrje, s.

A meghmozott s 2-3 centimteres darabokra szeletelt bannt tlba tesszk, kevs fahjas cukorral meghintjk, tforgatjuk. Felverjk a tojst, hozzadjuk a srt, az olvasztott vajat, a lisztet, egy csipet st s az egszet elkeverjk, konyharuhval letakarva, szobahmrskleten egy rt llni hagyjuk addig, mg a tszta kicsit felhabzik. Mieltt stni kezdennk, finoman elkeverjk benne a habb vert tojsfehrjt. A stednybe legalbb 5 cm magasan olajat ntnk, s forrra hevtjk. A tsztban megforgatjuk a banndarabokat, s egyenknt tegyk kanllal a forr olajba s sssk aranybarnra. Az olajbl kivve lecsepegtetjk, megszrjuk fahjas porcukorral s forrn tlaljuk.

Bann-csemege

4 bannt meghmozunk, 2-2 darabba vgjuk, s kzpen - ahol elvgtuk - beleszrunk egy-egy darabka hurka-plcikt. Gzn megolvasztunk 10 deka fzcsokoldt, a hurkaplcikknl megfogva, megmrtjuk benne a fl bannokat, majd megforgatjuk rlt diban. A htszekrnyben tartjuk tlalsig. (Ha vastagabb csokoldrteget akarunk rvinni, tbb csokoldt olvasztunk.)

Bann csben

Elszr is ksztsetek a szokottnl jval srbb palacsinta tsztt, s mg htstek is le, hogy gyrhat legyen! Zsros, lisztes deszkn gyrjatok akkora tsztkat, hogy beljk egy-egy meghmozott bannt lehessen begngylni. A gngylt bann tetejt kenjtek be tojssal, szrjtok be dis, vagy manduls cukorral, majd zsrozott tepsibe rakva forr stbe tegytek. A csbannt tlalhatjuk magban is, de zletesebb, ha mlnamrtssal adjuk. Elksztsi mdja: fl veg mlnalekvrhoz egy citrom levt nyomjuk, hozz egy deci cseresznyeplinkt. Jl elkeverjk, s mr ksz is.

Banndesszert

Szemlyenknt 1 bannt hmozzunk meg, s 2 dg vajban mindkt oldalt sssk nhny percig, hogy tforrsodjon. Vigyzzunk, hogy ne pirtsuk meg, mert akkor sztesik s elveszti a kellemes zt. Rsejbnist kanllal, vatosan forgassuk t. Utna a serpenybl kiemelve helyezzk a bannokat egy-egy lapos tnyrra, majd a visszamaradt vajban, lass tzn, llandan kevergetve pirtsunk aranysrgra szemlyenknt 1 dg mandult. (A mandulabelet elzleg lobog forr vzben kb. 1 percig fzzk, s szrkanllal kiszedve rntsuk le rla a hjt.) Amikor a mandula megslt, keverjnk hozz szemlyenknt 1 evkanl friss tejsznt, 1 evkanl mzet s negyed mokkskanl mandulaaromt. Lassan melegtsk fel az ntetet (forralni nem szabad), s csurgassuk r a bannok tetejre. Melegen tlaljuk. Htszekrnyben troljuk. Msnap grillstben tmelegtve fogyaszthatjuk, de hidegen is nagyon finom. A vltozatossg kedvrt az ntetet zesthetjk rumaromval is. Ebben az esetben ne mandult, hanem fldimogyort tegynk bele. Szemlyenknt 2 dg prklt mogyort trjnk fel, s vkony bels hjt ledrzslve adjuk az ntethez. A prklt fldimogyort a vajban mr nem kell pirtani, csak tforrstani. Ha nem ragaszkodunk a hagyomnyos zekhez, akkor az egszsgkrost szerekbl ll aromkat el is hagyhatjuk, s helyettk szemlyenknt negyed mokkskanl rlt fahjjal vagy rlt kardamommaggal is zesthetjk az ntetet. Nem tl intenzv, de kellemes zt rhetnk el egy kis darab hosszban ketthastott vanliarddal, amelyet elzleg a tejsznben fzznk ki. Hatkonyabb vlik a "kilgozs", ha a ketthastott vanliard kzepbl a vels llomnyt kikaparjuk, s gy adjuk a tejsznhez.

Bann dival

Hozzvalk:  6 bann meghmozva, hosszba kettvgva, 6 tk. porcukor, 6 tk. dart di, 3 ek. dilikr.

Tegyk a bannt szorosan egyms mell jl kivajazott tzll tepsibe. Szrjuk be a cukorral. Tegyk forr grillbe, s a cukor megolvadsig sssk. Vegyk ki a stbl, szrjuk be dival. Addig sssk tovbb, mg a cukor vilgosra karamellizldik. Melegtsk meg kiss a likrt, ntsk a bannra. Azonnal tlaljuk.

Bannfagylalt 1.

Hozzvalk:  2 dl tej, 1 dl tejszn, 10-12 dkg porcukor, 2 nagyobb, rett bann, fl citrom leve, 1 zacsk vanlis cukor, csipetnyi s

A meghmozott bannokat kis darabokra vgjuk s betesszk a turmixpohrba. Rntjk a citromlevet, beleszrjuk a st, a cukrot s a vanlis cukrot, majd a tejjel teljesen simra, ppesre zzzuk. Csak ezutn ntjk r a tejsznt, s tovbbi 1 percig keverjk, amg az egsz habos, egynem nem lesz. (Cukor helyett mzzel is kszthetjk.)

A fagylaltmasszt bentjk a fagylaltgp tartlyba, s az elrs szerint megfagyasztjuk.

Bannfagylalt 2.

Hozzvalk: 30 dkg bann (tisztn mrve), fl citrom leve, 10-12 dkg porcukor, 1 zacsk vanlis cukor, 2 dl tejszn, fl dl tej, csipet s.

A meghmozott bannt a cukorral prv zzom, majd hozzadom a vanlis cukrot, a citromlevet s a st. Rntm a tejet s sszeturmixolom. A tejsznbl kemny habot verek, ezutn sszekeverem a bannprvel. Fagylaltgp tartlyba ntve megfagyasztom.

Bannfelfjt (Honduras)

A tojssrgjt kristlycukorral, citromlvel, reszelt szerecsendival habosra keverjk. Hozzadjuk az ttrt bannt, a felvert tojsfehrjt, bannonknt 1/2 kanl lisztet. Kivajazott, lisztezett jnaiban lass tzn tprbig (kb. 20') stjk. Azonnal, forrn ananszntettel (mlnantettel) tlaljuk.

Bann fliban

Hozzvalk 4 szemlyre: 4 nagyobb vagy 8 kisebb bann, 1-2 evkanl citroml, fahj, illetve fahjas cukor.

Ebben az esetben a bannt nem kell meghmozni, csak megmosni, majd egyenknt alufliba gngylni, s a szleket jl sszezrni. A stednyre is tegynk fedt, s gy sssk a bannt kb. hsz percig. A flirl kicssztatva hagyjuk kihlni, hmozzuk meg, a tlalsnl csepegtessnk r citromlevet s szrjuk meg fahjas porcukorral. Aki nem akar a flival bajldni, vajban is megstheti - termszetesen hmozva - a bannt. gy adhat szraz sltek mell krtsnek is.

Banngombc (Kakro) Ghna

Hozzvalk: 4 fzbann vagy 1 kg hmozott retlen bann, 1 reszelt hagyma, 1 tk. reszelt gymbr, trtt bors, s, pirtott kukoricaliszt, a stshez plma- vagy kukoricaolaj.

Trjk t szitn a bannt, keverjk ssze a fszerekkel s annyi kukoricaliszttel, hogy sr, de folykony tszta legyen. Tegynk 1-1 evkanlnyit forr olajba, sssk aranysrgra.

Prkltekhez, babtelekhez, csps mrtsokkal adjuk, vagy magban ss stemnyknt.

Bann Josephine mdra

Hozzvalk: 4 bann, 50 g vaj, 50 g porcukor, 4 ek. rum, 2 ek. citroml, 1 dl tejfl, 50 g kesernys keksz

Vajazzunk ki egy tzll tlat, amibe a bannok ppen belepasszolnak. A bannokat hmozzuk le, felezzk el s helyezzk a tlba. A citromlt s a rumot keverjk ssze, ntsk a bannra s szrjuk meg a porcukorral.

Tegyk 10 percre 180 C-ra elmelegtett stbe. Vegyk ki s tegyk r a tejflt. Szrjuk meg a keksszel s tegyk r a vajat. Tegyk 3 percre 220 C-os stbe.

Varicik:

      Josephine csnakocskk:

Hozzvalk: 4 korstdeegbakjes, 2 bann, 1 ek. citroml, 2 ek. rum, 1 ek. porcukor

Turmixoljuk ssze a bannt, adjuk hozz a rumot s a citromlt. Tltsk meg vele a tsztt. Szrjuk meg a porcukorral s tegyk 5 percre nagyon forr stbe (240 C).

       Bann mzzel

Hozzvalk: Bann, 4 ek. citroml, 2 ek. cukor, 4 ek. mz.

A bannok egyik oldaln a hjt vgjuk fel s nyissuk ki. A bannt hintsk meg citromlvel, szrjuk meg 1/2ek. cukorral s 1 ek. mzzel. Hajtsuk vissza a hjt, s tegyk 15 percre, rostra slni. Vanlia fagylattal tlaljuk.

Bann karamellben

Hozzvalk: 4 kemnyebb, de rett bann, 10 dkg bzaliszt, 6 evkanl kukoricakemnyt, 2 tojs, 20 dkg cukor, vz, 1 evkanl szezmmag, 2 evkanl szezmolaj, olaj a stshez

A bannrl lehzzuk a hjt, majd vastagabb, kb. 1 jnyi karikkra vgjuk.

A bzalisztbl, a kukoricakemnytbl, kevs vzbl, a kt egsz tojsbl sr palacsintatsztt ksztnk. Belemrtjuk a bannkarikkat, s b forr olajban kistjk. Rcson lecspgtetjk rla az olajat. A cukrot 3 evkanl vzzel llandan kevergetve felforraljuk, majd hozzadjuk az olajat. Amikor a cukor karamellizldni kezd, belekeverjk a szezmmagot s a bannt. Vkonyan beolajozott tlra tesszk. Tlalskor egy ednybe jeges vizet tesznk. Fogyasztskor ebbe mrtogatjuk a bannt gy a cukor, hamar megkemnyedik rajta.

Bann karamellmrtssal (Bananas with Caramell Sauce) (Ausztrlia)

Hozzvalk: 15 dkg kristlycukor, 2 dl tejszn, 2 ek. vaj, 0,5 dl rum, 4 rett bann, hmozott s aprra vgott mandula.

A cukrot 3 ek. tejsznnel s a vajjal kiss megprkljk. Levve a tzrl, lassan belentjk a rumot - lland kevergetssel. Tlba ntjk, s a htbe tesszk legalbb 6 rra. A bannokat kockra vgjuk, vegtnyrra tesszk. Rntjk a karamellkrmet, tetejre cukrozott tejsznhabot tesznk. Mandulval megszrjuk.

Bannkenyr

1 bgre cukrot jl kikevernk 1/2 bgre olajjal, 1 egsz tojssal s kb. 3-4 evkanlnyi tejjel. Utna hozzadunk hrom j rett bannt (a lertkelt, barna bann kivl hozz! Ha nem annyira tlrett, eltte villval ssze kell trni.) Ezzel is jl kikeverjk, majd hozzadunk 2 bgre finomlisztet, amibe elzleg belekevertnk 1 teskanl stport s 1 teskanl szdabikarbnt, valamint egy csipet st. Kikent, kilisztezett pspkkenyr formban stjk, lass tznl, mert hajlamos r, hogy kvl meggjen, bell meg nyers maradjon! Ha gy tnik, hogy kszen van, kttvel beleszrunk, ha nem ragad r a tszta, tnyleg tslt. Ha kihlt, alufliba csomagolva sokig elll (hm... msoknl, de nem nlunk). Finom omls, szaftos, nem szraz. A bann rettsgi foktl fggen vltoz a szne s llaga, de mindig finom!

Bannkrm

Hozzvalk 6 rett bann - meghmozva s felszeletelve, 5 cm gymbr, 3 cssze kkusztej, 1 cssze kkusztej, 1 cssze cukor, 1 evkanl szg (vagy rizs)

Forraljuk fel a 2. kkusztejet a gymbrrel. Tegyk bele a cukrot s bannt. llandan keverjk, hogy ne menjen ssze a kkusztej, de gyeljnk, hogy ne trjk szt a bannt. Amikor a bann megftt, ntsk bele az 1. kkusztejet s a szgt. (A rizst mr az 1. lpsben.) Forraljuk fel, s amikor a szg tltsz lesz, vegyk le a tzhelyrl.

Forrn is s hidegen is tlalhat.

Bannkrmes pisktatekercs

Hozzvalk kb. 16 szelethez:

A tszthoz: 6 tojs, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg tkezsi kemnyt, 1 evkanl vaj vagy margarin, 2 evkanl kakapor, 2 zacsk vanlis cukor stpapr

A tltelkhez s a dsztshez: 10 dkg mogyorkrm, 6 lap fehr zselatin, 5 dl tej, 1 zacsk vanliaz pudingpor (5 dl tejhez), 3 evkanl cukor, 3 bann, 7 evkanl citroml, 2 dl tejszn, 2 evkanl porcukor, 2 evkanl csokoldreszelk, mentalevelek

A dsztshez porcukor

Elkszts: 3 tojst kikevernk 5 dkg cukorral s 1 csomag vanlis cukorral. Beleszitlunk 5-5 dkg lisztet s kemnytt, majd sszekeverjk. Stpaprral blelt tepsire simtjuk, elmelegtett stben (200 fokon) 10-12 percig stjk, majd megnedvestett, cukorral meghintett konyharuhra bortjuk. A paprt lehzzuk, a pisktt nedves kendvel letakarva hlni hagyjuk. A barna tszthoz a maradk cukrot kikeverjk a tojsokkal s a vanlis cukorral, hozzadjuk a felolvasztott vajat, a kakat, a lisztet s az tkezsi kemnytt. Ugyangy stjk, mint az els lapot. A vilgos tsztra simtjuk a felmelegtett mogyorkrmet, s rtesszk a barna pisktt.

A zselatint beztatjuk. 2 evkanl tejben elkeverjk a pudingport s 2 evkanl cukrot, majd a tbbi, felforralt tejhez adjuk. Rvid id mlva belevegytjk a kinyomkodott zselatint. Ha kihlt, belekevernk 2 meghmozott, citromlvel sszeturmixolt bannt. A dermed krmbe belevegytnk 1, 5 dl felvert tejszint, s a barna pisktra kenjk. A tsztt feltekerjk, s 1 rra htszekrnybe tesszk. Tlals eltt meghintjk porcukorral s csokoldreszelkkel. A felvert maradk tejsznnel, mentalevelekkel s bannkarikkkal dszitjk.

Bannlekvr 1.

Tlrett bannt vsrolunk hozz. Kilogrammonknt 17 dkg cukorral sszegyrjuk a hst, s lehetleg vaslbasban srre fzzk. Forrn vegekbe tltjk, tetejt befedjk kristlycukorral. Szraz gzben hagyjuk kihlni.

Bannlekvr 2. (Tunisz)

Hozzvalk: 15 rett, hmozott, felaprtott bann, 1 ek. citroml, 1 cs. vanlis cukor, 1 kg cukor, 1 l vz.

Lass tzn fzzk 15 percig a vizet a cukorral s a citromlvel. Adjuk hozz a bannt s proljuk mg kb. 25 percig, mg lekvr srsg lesz.

Bannleves

Hozzvalk: 2 bann, 1 liter tej, 4 babapiskta, 2 evkanl cukor.

Elkszts: A babapisktt lereszeljk, rntjk a tejet meg egy deci vizet, a cukorral destjk, s turmixgppel habosra keverjk.

Ezutn tzre tesszk, s az elzleg karikkra vgott bannnal egytt felforraljuk.

Melegen, vagy hidegen egyarnt finom.

Bannlikr

Nehzsg: 1

Elksztse: 1/2 kg. bannt felszeletelnk, s egy zomncos ednyben cukorral lertegezzk, 3 nap utn szitn ttrjk, s a szitn mg tengednk 1 dl vizet. Majd ehhez a lhez hozztesznk 250 ml szeszt, pr csepp rumeszencit, fl citrom levt s egy evkanl karamellt. Alaposan sszekeverjk, s 10-15 napot rni hagyjuk, majd leszrjk.

Bannnal tlttt csirkemell

Hozzvalk: 2 j nagy csirkemell, s, 2 bann, 7 dkg liszt, 2 egsz tojs, 8 dkg zsemlemorzsa, olaj.

A csirkemellet a csontokrl lefejtem. Az gy kapott ngy szelet hst vatosan kiverem, gyelve arra, hogy ne szakadjanak szt. Ezutn kiss beszom, s mindegyikre fl bannt teszek. Feltekerem, hstvel vagy fogvjval megtzm. A tlttt csirkemellet ezutn lisztben, felvert tojsban, zsemlemorzsban megforgatom, s forr olajban megstm.

Hzni vgyk sthetik zsrban is. Szalmaburgonyval, s vajon prolt vegyes zldsggel knlom.

Bannnal tlttt jrcemell

Hozzvalk: 4 db jrcemell, 8 db bann liszt, tojs, zsemlemorzsa, olaj, fehr bors, s.

A jrcemelleket kicsontozzuk, hsver kalapccsal vkonyra tgetjk, sval, fehr borssal zestjk. Minden szeletbe egy bannt csavarunk. A szoksos mdon bundzzuk, s b, forr olajban pirosra stjk. Idnysaltval tlaljuk.

Bann Napleon mdra

Wonton kocka lapokat forr vzben megfznk, majd hideg vzbe kiszedjk, s teflon lapra simogatjuk. Kis olajjal megkenjk, megszrjuk porcukorral, s 275 C-on 17-18 percig stjk.

Szsz: 2 ek. szibarack lekvrt sszekevernk 1 citrom levvel s reszelt hjval, s kis rummal zestjk.

Bannt hosszban 4-6 szeletre vgunk, tlra tesszk s lentjk a szsszal.

Tlalskor a tnyrra tesznk egy slt Wonton tsztt, tetejre tesszk a bannt, amire egy jabb Wonton kerl. Megszrjuk porcukorral. Brmilyen ms gymlcsbl is finom.

Bannos csirkeragu

Hozzvalk 4 szemlyre: 2 nagyobb csirkemell, 1 nagy fej hagyma, 4 evkanl olaj, 3 paradicsom, 4 (lehetleg nem utrlelt) zld bann, 1 teskanl currypor, s.

A lebrztt, kicsontozott csirkemelleket keresztben ujjnyi vastag szeletekre vgjuk, a felhevtett olajban minden oldaln hirtelen tstjk. Az aprra vgott hagymval krlbell 5 percig egytt pirtjuk, megszzuk, hozzadjuk a curryport, a hmozott, szeletelt paradicsomot s fed alatt 10-15 percig tbbszr kavargatva proljuk. Ha kell, nhny kanl vizet is adhatunk hozz. A hmozott bannt is olyan vastag szeletekre vgjuk, mint a hst, belekeverjk a raguba, s ugyancsak fed alatt 10-15 perc alatt kszre fzzk. Prolt rizzsel tlaljuk.

Bannos-dis szelet

sszellts: 20 perc, Sts: 1 ra

Hozzvalk: 13 dkg puha vaj, 20 dkg barna cukor + 1 evkanlnyi, 3 tojs, 25 dkg rtesliszt, 2 kiskanl stpor, 5 dkg kkuszreszelk + 2 kiskanlnyi, 16 dkg villval sszetrt bann, 1,25 dl tej, 4 dkg pirtott, durvra vgott di, 1/4 - 1/4 kiskanlnyi rlt fahj s szegfszeg

Elksztse: A stt 180 C-ra bemelegtjk. Egy 14*24*7 cm-es tepsit kizsrozunk, stpaprral kiblelnk. A vajat a 20 dkg cukorral, a stporral, a tojsokkal, az 5 dkg kkuszreszelkkel, a bannnal s a tejjel habosra keverjk, hogy knny legyen, s a szne kivilgosodjon.

A felt a tepsibe kanalazzuk, s a di, a fszerek, a maradk cukor meg kkuszreszelk felvel megszrjuk. A tszta msik felt rsimtjuk, s a visszamaradt di, fszerek, cukor, kkuszreszelk keverkvel meghintjk. 1 rig stjk, ha a teteje id eltt pirulni kezdene, aluflival letakarjuk.

J tudni: J rett bannt vegynk hozz, mert ennek az ze teszi klnlegesen zamatoss a stemnyt.

Bannos elefntknnycsepp

Hozzvalk:

Tszta: 6 tojsbl pisktt stnk, a tsztba 1 evkanl kakat kevernk. Sts utn a tsztt hosszban ketthajtjuk gy, hogy a kzepbe sodrft tesznk, s gy hagyjuk kihlni.

Krm: 2 s fl dkg cukor, 3 tojssrgja, 1evkanl liszt, 1 csomag vanlis cukor, 1dl tej. Srre fzzk. 10 dkg vajat 10 dkg porcukorral habosra kevernk, s a fztt krmmel, sszekeverjk. Egy egsz bannt tnyrban jl sszetrnk, s aprnknt a krmhez keverjk.

Elkszts: A krmet a tsztra kenjk, s kt egsz bannt a tszta kzepre fektetnk s sszehajtjuk. Ezutn csokoldmzzal lentjk.

Mz: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evkanl kaka, 1 kanl tej. Felfzzk.

Bannos dessg

Tszta: 1/2 cssze liszt, 3 ek. vaj, 1 tk. olaj, 1/2 tk. s, 1 tk. cukor. Jl sszekeverjk s 1 ek. tejet adunk hozz. sszedolgozzuk, s 2 manyag flia kztt nagyon vkonyra nyjtjuk. Kis kerek tortaformcskba nyomkodjuk, slyt tesznk a tetejre, s 10-15 perc alatt megstjk. Ha ksz, levesszk a slyt, s mg egy kicsit stjk.

Krm: 1 tojs srgja, 2 ek. cukor, kis vanlia, 1 ek. kukoricakemnyt. Jl kikeverjk, s 1 cssze tejjel sszekeverve felfzzk. Ha besrsdtt levesszk a tzrl, kihtjk, s a tsztcskkba adagoljuk. A tetejt brmilyen gymlccsel dszthetjk, majd lentjk baracklekvr-cherry brandy keverkvel.

Bannos gymlcskenyr

Hozzvalk 16 szelethez: 1 citrom, 1 alma, 1 krte, 2 bann, 28 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 50 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 mokkacukor, 2 dkg leszt, 15 dkg vaj/margarin, 2 tasak vanlis cukor, 3 tojs

A dsztshez: 5 dkg darabos cukrozott gymlcs

Elkszts: A citromot forr, folyvz alatt megmossuk, szrazra trlgetjk, a hjt lereszeljk, a levt kinyomjuk. A gymlcsket megmossuk, meghmozzuk, apr kockkra - a bannokat vkony szeletekre - vgjuk, s azonnal meglocsoljuk a citromlvel, hogy meg ne barnuljanak. Megszrjuk a teljes mennyisgbl elvett 2 evkanl cukorral, sszekeverjk, lefedjk, fl rn t, rleljk. A mazsolt forr vzzel lebltjk, konyharuhval szrazra trlgetjk, aprra vgjuk, megszrjuk a teljes mennyisgbl elvett 1 evkanl liszttel, s lazn sszekeverjk.

Elkszts: Egy 26-28 cm tmrj, kapcsos tortaforma aljt s oldalt ppen csak "megpttyzzk" egy pici vajjal/margarinnal, s kibleljk stpaprral. A stt elmelegtjk 180 C-ra (gzst 2. fokozat). A tejet meglangyostjuk, elkeverjk a mokkacukorral s az lesztvel, felfuttatjuk. Habosra keverjk a vajat/margarint a maradk cukorral, a vanlis cukorral s csipetnyi sval. Egyenknt beledolgozzuk a tojsokat, aprnknt a lisztet, majd belekeverjk a felfuttatott lesztt, a reszelt citromhjat s a gymlcskeverket a levvel egytt. A masszt a tortaformba simtjuk, s kb. 1 rn t, stjk (a st ajtajt 35 percig nem szabad kinyitni, mert sszeesik a tszta!). A tortaformban hagyjuk langyosra hlni, aztn lehzzuk rla a tortakarikt, lehntjuk a paprt, s rcsra cssztatva hagyjuk teljesen kihlni. Tlalskor tetejt megszrhatjuk vanlis vagy fahjas porcukorral, s tortaszeren szeleteljk. Krkrsen tlra rendezzk, a kzept cukrozott/aszalt gymlcsdarabkkkal vagy jl lecsepegtetett befttel, rumos-konyakos meggyel dszthetjk.

Bannos joghurtkrm

Hozzvalk ngy szemlyre: 2 bann, 1 tojs, 2 evkanl cukor, 1 teskanl zselatin, 4 dl joghurt, 5 dkg mazsola, 1 evkanl rum, 5 dkg grillzs (dsztshez)

Elkszts: A mazsolt meleg vzbe ztatjuk. Kzben a sztvlasztott tojs srgjt kikeverjk a cukorral s a joghurttal, majd hozzadjuk a kevs meleg vzben feloldott zselatint. A meghmozott bannt hosszban ngyfel vgjuk, majd felszeleteljk. Nhny szeletet a dsztshez flretesznk, a tbbit a krmbe vegytjk. A lecspgtetett mazsolt, rummal meglocsoljuk, s a krmbe keverjk. Hideg helyre lltjuk. Amikor a krm dermedni kezd, belevegytjk a kemny habb vert tojsfehrjt. Desszertes poharakba kanalazzuk.

A flretett bannszeletekkel s grillzzsal dsztjk.

Bannos kakatorta

Hozzvalk: 2,5 dkg vaj, 3 tojs, 15 dkg cukor, 1,5 dl tej, 18 dkg liszt, 1,5 kvskanl stpor, 3 dkg kakapor, 3 bann

Elkszts: A vajat a tojsokkal habosra keverjk a cukorral egytt. A tejet hozzadjuk. A lisztet a stporral s a kakaval egytt a masszba forgatjuk. A meghmozott bannokat villval sszetrjk, s ezt is belekeverjk. Kerek tortaformban stjk kzepesnl alacsonyabb lnggal (175 C) 45 percig, tprbig. Ha kihlt, porcukorral megszrjuk.

Bannos marha

A kb. 3 cm-es kockkra vgott marhahst a prklthz hasonlan elksztjk, csak a szoksosnl cspsebbre fszerezzk. Tlals eltt nhny perccel karikkra vgott bannnal tforraljuk. Kukoricakrettel knljuk.

Bannos mzeskalcs

sszellts: 20 perc, Sts: 60 perc

Hozzvalk: 20 dkg vaj, 12 dkg mz, 1 dl vz, 23 dkg barna cukor, 2 tojs, 32 dkg megtiszttott bann, 30 dkg rtesliszt, 1 csomag stpor, 6 dkg finomliszt, 1 kiskanl szdabikarbna, 1 evkanl gymbrpor, 2 kiskanl mzeskalcsfszer, kshegynyi trt szegfszeg, 2 evkanl tej

Gymbrmz: 6 dkg vaj, 1 kiskanl mz, 1 kiskanl vz, 1 evkanl sszevagdalt cukrozott gymbr, 8 dkg barna cukor, 2 evkanl tej, 20 dkg tszitlt porcukor

Elksztse: A stt 180 C-ra bemelegtjk. Egy 24 cm-es ngyszgletes tepsit kizsrozunk, s stpaprral kiblelnk. A vajat a vzzel hgtott mzzel, a cukorral s a stporral habosra keverjk, majd a tojsokat egyenknt beledolgozzuk. A villval sszetrt bannt is belekeverjk, s a lisztet beleszitljuk. Vgl a tejet a habvervel belekeverjk.

A masszt a tepsibe kanalazzuk, s 55 perc alatt tprbig stjk. 3 percig a tepsiben pihentetjk, majd a szleit meg

 
Naptr

 
ra
 
Idjrs
 
ViccBox

 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!