banan039265287
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Klikk A Hírdetésre

Ha regisztrálsz az oldalra a kód amit majd fel kell tüntetned: 2770

 
Bannercseréim

Szilvamag egészsége és az élet keménysége!

 


 
Button Cseréim

    

 
Toplisták amiken szereplek

Angyalka TOP listája

Nr.1

Hollá!

ElitTop

 
Itt szavazzatok rám

TopSite.hu - A web legjobbjai.

toplista.freebanners.hu - Ez nem csak bannercsere! Ez toplista!

SG.hu WebTop

HOT100

www.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::

 
Szavazódoboz
 
Nézettség Számláló
Indulás: 2008-08-08
 
Most

látotagó böngészi a lapot!

 
Banános Ételek,Italok,Turmixok,Sütik

Jó Étvágyat ezekhez a finomságokhoz:

 

 

Accrai banán Ghána

A megtisztított banánokat hosszában kettévágjuk, és kivajazott tűzálló edénybe szorosan egymás mellé fektetjük. Tetejét is vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, és forró sütőben kb. 10 percig sütjük. Ekkor megkenjük olvasztott lekvárral és még kb. 10 percig sütjük.

Babapiskótával, azonnal, forrón tálaljuk.

Almás-banános lepény

Hozzávalók: 1 csomag vaníliás cukor, 1 "kistálnyi" liszt, 1-2 egész tojás, 1 evőkanál kristálycukor, 1 reszelt alma, 1 banán, kb. 2 dl tej

Elkészítés: Palacsintasütőben sütjük kis ideig mind a két felét (a tésztát merőkanállal mérjük ki).

Ambrózia

Ausztráliából származik az ambrózia. Egy pohárhoz egy banánt meghámozunk, karikákra vágjuk, és a turmixgépbe rakva fél narancs levével, egy evőkanál mézzel meg másfél deci jéghideg tejjel meglocsoljuk. 2-3 csepp mandulaaromával ízesítjük, és simára turmixoljuk.

Amerikai vagdalt hús

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, só, bors, 2 tojás, fenyőmag, 4 hagyma, olaj, 3 alma, 3 banán, curry, fahéj, kardamómi, bor.

A húst összekeverjük sóval, borssal, tojással, és a fenyőmaggal. Kosárformára alakítjuk, és sütőben megsütjük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzákeverjük a szeletekre vágott almát, banánt, curryval és kardamómival ízesítjük. Egy pohár fahéjas bort öntünk rá és megpároljuk, azután a kis húskosarakba töltjük.

Ananász-banán kenyér

Összeállítás: 30 perc, Sütés: 60 perc

Hozzávalók: 1 érett, villával összetört banán, 13 dkg összevagdalt, aszalt ananász, 10 dkg kristálycukor, 21 dkg rétesliszt, 1 1/2 evőkanál sütőpor, 2 kiskanál őrölt fahéj, 1 3/4 dl olaj, 0,6 dl ananászlé, 2 tojás

Elkészítése: A sütőt 180 C-ra bemelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és sütőpapírral kibéleljük. Az ananászt, a banánt, a cukrot, a lisztet és a fahéjat összekeverjük. Az olajat az ananászlével és a tojásokkal habosra keverjük, a banános keverékkel összedolgozzuk. Az előkészített formába kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk. 1 óráig sütjük, majd a sütőből kivéve a formában 10 percig pihentetjük. A szélét meglazítva rácsra vagy deszkára borítva hűtjük ki. Ha kihűlt, túrómázzal bevonjuk, és mangószeletekkel vagy más lecsepegtetett befőttdarabokkal díszítjük.

Jó tudni: A süteményt jól záródó edényben frissen eltarthatjuk, de meleg időben ajánlatos a hűtőszekrényben tárolni.

Ananászos-banános omlett (Omlette Fort-deFrance)

Hozzávalók: 6 tojás, 4 dkg vaj, 2 érett banán, 2 körszelet ananász (lecsurgatott befőtt is megfelel), 3 ek. kristálycukor, 2 ek. kubai fehér rum.

A meghámozott gyümölcsöket karikára, ill. apróbb darabokra vágjuk, és púpozott kk. vajon hirtelen megsütjük. A feltört tojásokat megcukrozzuk, beleöntjük a rumot, felverjük.

Nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a maradék vajat, beleöntjük a tojást. Mielőtt teljesen átsülne, ráöntjük a gyümölcsöt. Előmelegített tálcára csúsztatjuk, kettéhajtjuk.

Forrón tálaljuk.

Ital: édes vagy félédes fehérbor.

Ananászos és banános puding

Hozzávalók: 1-1 csomag HAAS kalciummal dúsított ananászos illetve banános pudingpor, 5-5 dl tej, 4-4 evőkanál cukor.

Elkészítése a csomagoláson található leírás szerint. Díszítéséhez ananászos és banánkarikákat, valamint tejszínhabot használhatunk.

Áfonyás banánleves

Hozzávalók 6 személyre 4 banán, 3 evőkanál citromlé, 6 pohár almalé, 1/4 pohár cukor, másfél evőkanál kukoricaliszt, 1/2 kiskanál fahéj, két és fél pohár sűrű tejföl, 2 pohár áfonya.

Szét turmixoljuk a banánt a citromlével. Beletesszük egy fazékba és három és fél pohár almalével felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd félretesszük. A maradék almalét elkeverjük a kukoricaliszttel és hozzáadjuk a leveshez. 2 percig gyöngyöztetjük, majd levesszük a tűzről, és miután kihűlt a hűtőbe tesszük. A fahéjat elkeverjük a tejföllel, és a jó hideg leveshez keverjük. Végül hozzáadjuk az áfonyát, és hideg leveses tálkákban kínáljuk.

Banán-alma müzli

Hozzávalók: 10 dkg tönkölybúza, 1 citrom, 2 alma, 2 banán, szezám mag, 2 evőkanál méz, 4 kanál aprított mogyoró, 1 pohár tejszín.

A tönkölyt előző nap áztassuk be. Az almát reszeljük le, és citromlével locsoljuk meg.

A banánt vágjuk kockára, és citromlével locsoljuk meg. Minden hozzávalót keverjünk össze, ízesítjük a mézzel. Osszuk el kis tálkákba, öntsük le a tejszínnel, majd szórjuk meg a mogyoróval.

Fogyókúrázók használjanak sovány tejet vagy joghurtot.

Banana split

Hozzávalók 1 személyre: 1 db banán, 3 gombóc vanília jégkrém, tejszínhab, csokoládészósz (kakaó, víz, cukor), szeletelt mandula a díszítéshez

A banánt hosszában vágja ketté és tegye tányérra. Helyezze rá a vanília jégkrémet és szórja meg mandulával. Csokoládészósszal locsoljuk meg, és tejszínhabbal díszítse a desszertet.

Banán bundában

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy érett banán, fahéjjal ízesített porcukor, a sütéshez olaj. A bundához: 1 teáscsésze (1.25 dl) liszt, 1,25 dl hab nélküli sör, 1 tojás, 1 evőkanál vaj, 1 tojás fehérje, só.

A meghámozott és 2-3 centiméteres darabokra szeletelt banánt tálba tesszük, kevés fahéjas cukorral meghintjük, átforgatjuk. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a sört, az olvasztott vajat, a lisztet, egy csipet sót és az egészet elkeverjük, konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten egy órát állni hagyjuk addig, míg a tészta kicsit felhabzik. Mielőtt sütni kezdenénk, finoman elkeverjük benne a habbá vert tojásfehérjét. A sütőedénybe legalább 5 cm magasan olajat öntünk, és forróra hevítjük. A tésztában megforgatjuk a banándarabokat, és egyenként tegyük kanállal a forró olajba és süssük aranybarnára. Az olajból kivéve lecsepegtetjük, megszórjuk fahéjas porcukorral és forrón tálaljuk.

Banán-csemege

4 banánt meghámozunk, 2-2 darabba vágjuk, és középen - ahol elvágtuk - beleszúrunk egy-egy darabka hurka-pálcikát. Gőzön megolvasztunk 10 deka főzőcsokoládét, a hurkapálcikáknál megfogva, megmártjuk benne a fél banánokat, majd megforgatjuk őrölt dióban. A hűtőszekrényben tartjuk tálalásig. (Ha vastagabb csokoládéréteget akarunk rávinni, több csokoládét olvasztunk.)

Banán csőben

Először is készítsetek a szokottnál jóval sűrűbb palacsinta tésztát, s még hűtsétek is le, hogy gyúrható legyen! Zsíros, lisztes deszkán gyúrjatok akkora tésztákat, hogy beléjük egy-egy meghámozott banánt lehessen begöngyölni. A göngyölt banán tetejét kenjétek be tojással, szórjátok be diós, vagy mandulás cukorral, majd zsírozott tepsibe rakva forró sütőbe tegyétek. A csőbanánt tálalhatjuk magában is, de ízletesebb, ha málnamártással adjuk. Elkészítési módja: fél üveg málnalekvárhoz egy citrom levét nyomjuk, hozzá egy deci cseresznyepálinkát. Jól elkeverjük, és már kész is.

Banándesszert

Személyenként 1 banánt hámozzunk meg, és 2 dg vajban mindkét oldalát süssük néhány percig, hogy átforrósodjon. Vigyázzunk, hogy ne pirítsuk meg, mert akkor szétesik és elveszti a kellemes ízét. Rósejbnisütő kanállal, óvatosan forgassuk át. Utána a serpenyőből kiemelve helyezzük a banánokat egy-egy lapos tányérra, majd a visszamaradt vajban, lassú tűzön, állandóan kevergetve pirítsunk aranysárgára személyenként 1 dg mandulát. (A mandulabelet előzőleg lobogó forró vízben kb. 1 percig főzzük, és szűrőkanállal kiszedve rántsuk le róla a héját.) Amikor a mandula megsült, keverjünk hozzá személyenként 1 evőkanál friss tejszínt, 1 evőkanál mézet és negyed mokkáskanál mandulaaromát. Lassan melegítsük fel az öntetet (forralni nem szabad), és csurgassuk rá a banánok tetejére. Melegen tálaljuk. Hűtőszekrényben tároljuk. Másnap grillsütőben átmelegítve fogyaszthatjuk, de hidegen is nagyon finom. A változatosság kedvéért az öntetet ízesíthetjük rumaromával is. Ebben az esetben ne mandulát, hanem földimogyorót tegyünk bele. Személyenként 2 dg pörkölt mogyorót törjünk fel, és vékony belső héját ledörzsölve adjuk az öntethez. A pörkölt földimogyorót a vajban már nem kell pirítani, csak átforrósítani. Ha nem ragaszkodunk a hagyományos ízekhez, akkor az egészségkárosító szerekből álló aromákat el is hagyhatjuk, és helyettük személyenként negyed mokkáskanál őrölt fahéjjal vagy őrölt kardamommaggal is ízesíthetjük az öntetet. Nem túl intenzív, de kellemes ízt érhetünk el egy kis darab hosszában kettéhasított vaníliarúddal, amelyet előzőleg a tejszínben főzzünk ki. Hatékonyabbá válik a "kilúgozás", ha a kettéhasított vaníliarúd közepéből a velős állományt kikaparjuk, és úgy adjuk a tejszínhez.

Banán dióval

Hozzávalók:  6 banán meghámozva, hosszába kettévágva, 6 tk. porcukor, 6 tk. daráét dió, 3 ek. diólikőr.

Tegyük a banánt szorosan egymás mellé jól kivajazott tűzálló tepsibe. Szórjuk be a cukorral. Tegyük forró grillbe, és a cukor megolvadásáig süssük. Vegyük ki a sütőből, szórjuk be dióval. Addig süssük tovább, míg a cukor világosra karamellizálódik. Melegítsük meg kissé a likőrt, öntsük a banánra. Azonnal tálaljuk.

Banánfagylalt 1.

Hozzávalók:  2 dl tej, 1 dl tejszín, 10-12 dkg porcukor, 2 nagyobb, érett banán, fél citrom leve, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só

A meghámozott banánokat kis darabokra vágjuk és betesszük a turmixpohárba. Ráöntjük a citromlevet, beleszórjuk a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tejjel teljesen simára, pépesre zúzzuk. Csak ezután öntjük rá a tejszínt, és további 1 percig keverjük, amíg az egész habos, egynemű nem lesz. (Cukor helyett mézzel is készíthetjük.)

A fagylaltmasszát beöntjük a fagylaltgép tartályába, és az előírás szerint megfagyasztjuk.

Banánfagylalt 2.

Hozzávalók: 30 dkg banán (tisztán mérve), fél citrom leve, 10-12 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 2 dl tejszín, fél dl tej, csipet só.

A meghámozott banánt a cukorral pürévé zúzom, majd hozzáadom a vaníliás cukrot, a citromlevet és a sót. Ráöntöm a tejet és összeturmixolom. A tejszínből kemény habot verek, ezután összekeverem a banánpürével. Fagylaltgép tartályába öntve megfagyasztom.

Banánfelfújt (Honduras)

A tojássárgáját kristálycukorral, citromlével, reszelt szerecsendióval habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört banánt, a felvert tojásfehérjét, banánonként 1/2 kanál lisztet. Kivajazott, lisztezett jénaiban lassú tűzön tűpróbáig (kb. 20') sütjük. Azonnal, forrón ananászöntettel (málnaöntettel) tálaljuk.

Banán fóliában

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagyobb vagy 8 kisebb banán, 1-2 evőkanál citromlé, fahéj, illetve fahéjas cukor.

Ebben az esetben a banánt nem kell meghámozni, csak megmosni, majd egyenként alufóliába göngyölni, és a széleket jól összezárni. A sütőedényre is tegyünk fedőt, és így süssük a banánt kb. húsz percig. A fóliáról kicsúsztatva hagyjuk kihűlni, hámozzuk meg, a tálalásnál csepegtessünk rá citromlevet és szórjuk meg fahéjas porcukorral. Aki nem akar a fóliával bajlódni, vajban is megsütheti - természetesen hámozva - a banánt. Így adható száraz sültek mellé körítésnek is.

Banángombóc (Kakro) Ghána

Hozzávalók: 4 főzőbanán vagy 1 kg hámozott éretlen banán, 1 reszelt hagyma, 1 tk. reszelt gyömbér, törött bors, só, pirított kukoricaliszt, a sütéshez pálma- vagy kukoricaolaj.

Törjük át szitán a banánt, keverjük össze a fűszerekkel és annyi kukoricaliszttel, hogy sűrű, de folyékony tészta legyen. Tegyünk 1-1 evőkanálnyit forró olajba, süssük aranysárgára.

Pörköltekhez, babételekhez, csípős mártásokkal adjuk, vagy magában sós süteményként.

Banán Josephine módra

Hozzávalók: 4 banán, 50 g vaj, 50 g porcukor, 4 ek. rum, 2 ek. citromlé, 1 dl tejföl, 50 g kesernyés keksz

Vajazzunk ki egy tűzálló tálat, amibe a banánok éppen belepasszolnak. A banánokat hámozzuk le, felezzük el és helyezzük a tálba. A citromlét és a rumot keverjük össze, öntsük a banánra és szórjuk meg a porcukorral.

Tegyük 10 percre 180 C-ra előmelegített sütőbe. Vegyük ki és tegyük rá a tejfölt. Szórjuk meg a keksszel és tegyük rá a vajat. Tegyük 3 percre 220 C-os sütőbe.

Variációk:

      Josephine csónakocskák:

Hozzávalók: 4 korstdeegbakjes, 2 banán, 1 ek. citromlé, 2 ek. rum, 1 ek. porcukor

Turmixoljuk össze a banánt, adjuk hozzá a rumot és a citromlét. Töltsük meg vele a tésztát. Szórjuk meg a porcukorral és tegyük 5 percre nagyon forró sütőbe (240 C).

       Banán mézzel

Hozzávalók: Banán, 4 ek. citromlé, 2 ek. cukor, 4 ek. méz.

A banánok egyik oldalán a héját vágjuk fel és nyissuk ki. A banánt hintsük meg citromlével, szórjuk meg 1/2ek. cukorral és 1 ek. mézzel. Hajtsuk vissza a héját, és tegyük 15 percre, rostra sülni. Vanília fagylattal tálaljuk.

Banán karamellben

Hozzávalók: 4 keményebb, de érett banán, 10 dkg búzaliszt, 6 evőkanál kukoricakeményítő, 2 tojás, 20 dkg cukor, víz, 1 evőkanál szezámmag, 2 evőkanál szezámolaj, olaj a sütéshez

A banánról lehúzzuk a héját, majd vastagabb, kb. 1 újnyi karikákra vágjuk.

A búzalisztből, a kukoricakeményítőből, kevés vízből, a két egész tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk. Belemártjuk a banánkarikákat, és bő forró olajban kisütjük. Rácson lecsöpögtetjük róla az olajat. A cukrot 3 evőkanál vízzel állandóan kevergetve felforraljuk, majd hozzáadjuk az olajat. Amikor a cukor karamellizálódni kezd, belekeverjük a szezámmagot és a banánt. Vékonyan beolajozott tálra tesszük. Tálaláskor egy edénybe jeges vizet teszünk. Fogyasztáskor ebbe mártogatjuk a banánt így a cukor, hamar megkeményedik rajta.

Banán karamellmártással (Bananas with Caramell Sauce) (Ausztrália)

Hozzávalók: 15 dkg kristálycukor, 2 dl tejszín, 2 ek. vaj, 0,5 dl rum, 4 érett banán, hámozott és apróra vágott mandula.

A cukrot 3 ek. tejszínnel és a vajjal kissé megpörköljük. Levéve a tűzről, lassan beleöntjük a rumot - állandó kevergetéssel. Tálba öntjük, és a hűtőbe tesszük legalább 6 órára. A banánokat kockára vágjuk, üvegtányérra tesszük. Ráöntjük a karamellkrémet, tetejére cukrozott tejszínhabot teszünk. Mandulával megszórjuk.

Banánkenyér

1 bögre cukrot jól kikeverünk 1/2 bögre olajjal, 1 egész tojással és kb. 3-4 evőkanálnyi tejjel. Utána hozzáadunk három jó érett banánt (a leértékelt, barna banán kiváló hozzá! Ha nem annyira túlérett, előtte villával össze kell törni.) Ezzel is jól kikeverjük, majd hozzáadunk 2 bögre finomlisztet, amibe előzőleg belekevertünk 1 teáskanál sütőport és 1 teáskanál szódabikarbónát, valamint egy csipet sót. Kikent, kilisztezett püspökkenyér formában sütjük, lassú tűznél, mert hajlamos rá, hogy kívül megégjen, belül meg nyers maradjon! Ha úgy tűnik, hogy készen van, kötőtűvel beleszúrunk, ha nem ragad rá a tészta, tényleg átsült. Ha kihűlt, alufóliába csomagolva sokáig eláll (hm... másoknál, de nem nálunk). Finom omlós, szaftos, nem száraz. A banán érettségi fokától függően változó a színe és állaga, de mindig finom!

Banánkrém

Hozzávalók 6 érett banán - meghámozva és felszeletelve, 5 cm gyömbér, 3 csésze kókusztej, 1 csésze kókusztej, 1 csésze cukor, 1 evőkanál szágó (vagy rizs)

Forraljuk fel a 2. kókusztejet a gyömbérrel. Tegyük bele a cukrot és banánt. Állandóan keverjük, hogy ne menjen össze a kókusztej, de ügyeljünk, hogy ne törjük szét a banánt. Amikor a banán megfőtt, öntsük bele az 1. kókusztejet és a szágót. (A rizst már az 1. lépésben.) Forraljuk fel, és amikor a szágó átlátszó lesz, vegyük le a tűzhelyről.

Forrón is és hidegen is tálalható.

Banánkrémes piskótatekercs

Hozzávalók kb. 16 szelethez:

A tésztához: 6 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg étkezési keményítő, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 2 evőkanál kakaópor, 2 zacskó vaníliás cukor sütőpapír

A töltelékhez és a díszítéshez: 10 dkg mogyorókrém, 6 lap fehér zselatin, 5 dl tej, 1 zacskó vaníliaízű pudingpor (5 dl tejhez), 3 evőkanál cukor, 3 banán, 7 evőkanál citromlé, 2 dl tejszín, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál csokoládéreszelék, mentalevelek

A díszítéshez porcukor

Elkészítés: 3 tojást kikeverünk 5 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Beleszitálunk 5-5 dkg lisztet és keményítőt, majd összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, előmelegített sütőben (200 fokon) 10-12 percig sütjük, majd megnedvesített, cukorral meghintett konyharuhára borítjuk. A papírt lehúzzuk, a piskótát nedves kendővel letakarva hűlni hagyjuk. A barna tésztához a maradék cukrot kikeverjük a tojásokkal és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a kakaót, a lisztet és az étkezési keményítőt. Ugyanúgy sütjük, mint az első lapot. A világos tésztára simítjuk a felmelegített mogyorókrémet, és rátesszük a barna piskótát.

A zselatint beáztatjuk. 2 evőkanál tejben elkeverjük a pudingport és 2 evőkanál cukrot, majd a többi, felforralt tejhez adjuk. Rövid idő múlva belevegyítjük a kinyomkodott zselatint. Ha kihűlt, belekeverünk 2 meghámozott, citromlével összeturmixolt banánt. A dermedő krémbe belevegyítünk 1, 5 dl felvert tejszint, és a barna piskótára kenjük. A tésztát feltekerjük, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral és csokoládéreszelékkel. A felvert maradék tejszínnel, mentalevelekkel és banánkarikákkal díszitjük.

Banánlekvár 1.

Túlérett banánt vásárolunk hozzá. Kilogrammonként 17 dkg cukorral összegyúrjuk a húsát, s lehetőleg vaslábasban sűrűre főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, tetejét befedjük kristálycukorral. Száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

Banánlekvár 2. (Tunisz)

Hozzávalók: 15 érett, hámozott, felaprított banán, 1 ek. citromlé, 1 cs. vaníliás cukor, 1 kg cukor, 1 l víz.

Lassú tűzön főzzük 15 percig a vizet a cukorral és a citromlével. Adjuk hozzá a banánt és pároljuk még kb. 25 percig, míg lekvár sűrűségű lesz.

Banánleves

Hozzávalók: 2 banán, 1 liter tej, 4 babapiskóta, 2 evőkanál cukor.

Elkészítés: A babapiskótát lereszeljük, ráöntjük a tejet meg egy deci vizet, a cukorral édesítjük, és turmixgéppel habosra keverjük.

Ezután tűzre tesszük, és az előzőleg karikákra vágott banánnal együtt felforraljuk.

Melegen, vagy hidegen egyaránt finom.

Banánlikőr

Nehézség: 1

Elkészítése: 1/2 kg. banánt felszeletelünk, és egy zománcos edényben cukorral lerétegezzük, 3 nap után szitán áttörjük, s a szitán még átengedünk 1 dl vizet. Majd ehhez a léhez hozzáteszünk 250 ml szeszt, pár csepp rumeszenciát, fél citrom levét és egy evőkanál karamellt. Alaposan összekeverjük, és 10-15 napot érni hagyjuk, majd leszűrjük.

Banánnal töltött csirkemell

Hozzávalók: 2 jó nagy csirkemell, só, 2 banán, 7 dkg liszt, 2 egész tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, olaj.

A csirkemellet a csontokról lefejtem. Az így kapott négy szelet húst óvatosan kiverem, ügyelve arra, hogy ne szakadjanak szét. Ezután kissé besózom, és mindegyikre fél banánt teszek. Feltekerem, hústűvel vagy fogvájóval megtűzöm. A töltött csirkemellet ezután lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatom, és forró olajban megsütöm.

Hízni vágyók süthetik zsírban is. Szalmaburgonyával, és vajon párolt vegyes zöldséggel kínálom.

Banánnal töltött jércemell

Hozzávalók: 4 db jércemell, 8 db banán liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, fehér bors, só.

A jércemelleket kicsontozzuk, húsverő kalapáccsal vékonyra ütögetjük, sóval, fehér borssal ízesítjük. Minden szeletbe egy banánt csavarunk. A szokásos módon bundázzuk, és bő, forró olajban pirosra sütjük. Idénysalátával tálaljuk.

Banán Napóleon módra

Wonton kocka lapokat forró vízben megfőzünk, majd hideg vízbe kiszedjük, és teflon lapra simogatjuk. Kis olajjal megkenjük, megszórjuk porcukorral, és 275 C-on 17-18 percig sütjük.

Szósz: 2 ek. őszibarack lekvárt összekeverünk 1 citrom levével és reszelt héjával, és kis rummal ízesítjük.

Banánt hosszában 4-6 szeletre vágunk, tálra tesszük és leöntjük a szósszal.

Tálaláskor a tányérra teszünk egy sült Wonton tésztát, tetejére tesszük a banánt, amire egy újabb Wonton kerül. Megszórjuk porcukorral. Bármilyen más gyümölcsből is finom.

Banános csirkeragu

Hozzávalók 4 személyre: 2 nagyobb csirkemell, 1 nagy fej hagyma, 4 evőkanál olaj, 3 paradicsom, 4 (lehetőleg nem utóérlelt) zöld banán, 1 teáskanál currypor, só.

A lebőrözött, kicsontozott csirkemelleket keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a felhevített olajban minden oldalán hirtelen átsütjük. Az apróra vágott hagymával körülbelül 5 percig együtt pirítjuk, megsózzuk, hozzáadjuk a curryport, a hámozott, szeletelt paradicsomot és fedő alatt 10-15 percig többször kavargatva pároljuk. Ha kell, néhány kanál vizet is adhatunk hozzá. A hámozott banánt is olyan vastag szeletekre vágjuk, mint a húst, belekeverjük a raguba, és ugyancsak fedő alatt 10-15 perc alatt készre főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Banános-diós szelet

Összeállítás: 20 perc, Sütés: 1 óra

Hozzávalók: 13 dkg puha vaj, 20 dkg barna cukor + 1 evőkanálnyi, 3 tojás, 25 dkg rétesliszt, 2 kiskanál sütőpor, 5 dkg kókuszreszelék + 2 kiskanálnyi, 16 dkg villával összetört banán, 1,25 dl tej, 4 dkg pirított, durvára vágott dió, 1/4 - 1/4 kiskanálnyi őrölt fahéj és szegfűszeg

Elkészítése: A sütőt 180 C-ra bemelegítjük. Egy 14*24*7 cm-es tepsit kizsírozunk, sütőpapírral kibélelünk. A vajat a 20 dkg cukorral, a sütőporral, a tojásokkal, az 5 dkg kókuszreszelékkel, a banánnal és a tejjel habosra keverjük, hogy könnyű legyen, és a színe kivilágosodjon.

A felét a tepsibe kanalazzuk, és a dió, a fűszerek, a maradék cukor meg kókuszreszelék felével megszórjuk. A tészta másik felét rásimítjuk, és a visszamaradt dió, fűszerek, cukor, kókuszreszelék keverékével meghintjük. 1 óráig sütjük, ha a teteje idő előtt pirulni kezdene, alufóliával letakarjuk.

Jó tudni: Jó érett banánt vegyünk hozzá, mert ennek az íze teszi különlegesen zamatossá a süteményt.

Banános elefántkönnycsepp

Hozzávalók:

Tészta: 6 tojásból piskótát sütünk, a tésztába 1 evőkanál kakaót keverünk. Sütés után a tésztát hosszában kettéhajtjuk úgy, hogy a közepébe sodrófát teszünk, és úgy hagyjuk kihűlni.

Krém: 2 és fél dkg cukor, 3 tojássárgája, 1evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1dl tej. Sűrűre főzzük. 10 dkg vajat 10 dkg porcukorral habosra keverünk, és a főzött krémmel, összekeverjük. Egy egész banánt tányérban jól összetörünk, és apránként a krémhez keverjük.

Elkészítés: A krémet a tésztára kenjük, és két egész banánt a tészta közepére fektetünk és összehajtjuk. Ezután csokoládémázzal leöntjük.

Máz: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 kanál tej. Felfőzzük.

Banános édesség

Tészta: 1/2 csésze liszt, 3 ek. vaj, 1 tk. olaj, 1/2 tk. só, 1 tk. cukor. Jól összekeverjük és 1 ek. tejet adunk hozzá. Összedolgozzuk, és 2 műanyag fólia között nagyon vékonyra nyújtjuk. Kis kerek tortaformácskába nyomkodjuk, súlyt teszünk a tetejére, és 10-15 perc alatt megsütjük. Ha kész, levesszük a súlyt, és még egy kicsit sütjük.

Krém: 1 tojás sárgája, 2 ek. cukor, kis vanília, 1 ek. kukoricakeményítő. Jól kikeverjük, és 1 csésze tejjel összekeverve felfőzzük. Ha besűrűsödött levesszük a tűzről, kihűtjük, és a tésztácskákba adagoljuk. A tetejét bármilyen gyümölccsel díszíthetjük, majd leöntjük baracklekvár-cherry brandy keverékével.

Banános gyümölcskenyér

Hozzávalók 16 szelethez: 1 citrom, 1 alma, 1 körte, 2 banán, 28 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 50 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 mokkacukor, 2 dkg élesztő, 15 dkg vaj/margarin, 2 tasak vaníliás cukor, 3 tojás

A díszítéshez: 5 dkg darabos cukrozott gyümölcs

Előkészítés: A citromot forró, folyóvíz alatt megmossuk, szárazra törölgetjük, a héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra - a banánokat vékony szeletekre - vágjuk, és azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljanak. Megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 2 evőkanál cukorral, összekeverjük, lefedjük, fél órán át, érleljük. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, konyharuhával szárazra törölgetjük, apróra vágjuk, megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 1 evőkanál liszttel, és lazán összekeverjük.

Elkészítés: Egy 26-28 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma alját és oldalát éppen csak "megpöttyözzük" egy pici vajjal/margarinnal, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat). A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a mokkacukorral és az élesztővel, felfuttatjuk. Habosra keverjük a vajat/margarint a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és csipetnyi sóval. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, apránként a lisztet, majd belekeverjük a felfuttatott élesztőt, a reszelt citromhéjat és a gyümölcskeveréket a levével együtt. A masszát a tortaformába simítjuk, és kb. 1 órán át, sütjük (a sütő ajtaját 35 percig nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta!). A tortaformában hagyjuk langyosra hűlni, aztán lehúzzuk róla a tortakarikát, lehántjuk a papírt, és rácsra csúsztatva hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor tetejét megszórhatjuk vaníliás vagy fahéjas porcukorral, és tortaszerűen szeleteljük. Körkörösen tálra rendezzük, a közepét cukrozott/aszalt gyümölcsdarabkákkal vagy jól lecsepegtetett befőttel, rumos-konyakos meggyel díszíthetjük.

Banános joghurtkrém

Hozzávalók négy személyre: 2 banán, 1 tojás, 2 evőkanál cukor, 1 teáskanál zselatin, 4 dl joghurt, 5 dkg mazsola, 1 evőkanál rum, 5 dkg grillázs (díszítéshez)

Elkészítés: A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. Közben a szétválasztott tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a joghurttal, majd hozzáadjuk a kevés meleg vízben feloldott zselatint. A meghámozott banánt hosszában négyfelé vágjuk, majd felszeleteljük. Néhány szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit a krémbe vegyítjük. A lecsöpögtetett mazsolát, rummal meglocsoljuk, és a krémbe keverjük. Hideg helyre állítjuk. Amikor a krém dermedni kezd, belevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Desszertes poharakba kanalazzuk.

A félretett banánszeletekkel és grillázzsal díszítjük.

Banános kakaótorta

Hozzávalók: 2,5 dkg vaj, 3 tojás, 15 dkg cukor, 1,5 dl tej, 18 dkg liszt, 1,5 kávéskanál sütőpor, 3 dkg kakaópor, 3 banán

Elkészítés: A vajat a tojásokkal habosra keverjük a cukorral együtt. A tejet hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral és a kakaóval együtt a masszába forgatjuk. A meghámozott banánokat villával összetörjük, és ezt is belekeverjük. Kerek tortaformában sütjük közepesnél alacsonyabb lánggal (175° C) 45 percig, tűpróbáig. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.

Banános marha

A kb. 3 cm-es kockákra vágott marhahúst a pörkölthöz hasonlóan elkészítjük, csak a szokásosnál csípősebbre fűszerezzük. Tálalás előtt néhány perccel karikákra vágott banánnal átforraljuk. Kukoricakörettel kínáljuk.

Banános mézeskalács

Összeállítás: 20 perc, Sütés: 60 perc

Hozzávalók: 20 dkg vaj, 12 dkg méz, 1 dl víz, 23 dkg barna cukor, 2 tojás, 32 dkg megtisztított banán, 30 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 6 dkg finomliszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál gyömbérpor, 2 kiskanál mézeskalácsfűszer, késhegynyi tört szegfűszeg, 2 evőkanál tej

Gyömbérmáz: 6 dkg vaj, 1 kiskanál méz, 1 kiskanál víz, 1 evőkanál összevagdalt cukrozott gyömbér, 8 dkg barna cukor, 2 evőkanál tej, 20 dkg átszitált porcukor

Elkészítése: A sütőt 180 C-ra bemelegítjük. Egy 24 cm-es négyszögletes tepsit kizsírozunk, és sütőpapírral kibélelünk. A vajat a vízzel hígított mézzel, a cukorral és a sütőporral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. A villával összetört banánt is belekeverjük, és a lisztet beleszitáljuk. Végül a tejet a habverővel belekeverjük.

A masszát a tepsibe kanalazzuk, és 55 perc alatt tűpróbáig sütjük. 3 percig a tepsiben pihentetjük, majd a széleit meg

 
Naptár

 
Óra
 
Időjárás
 
ViccBox

 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints