banan039265287
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
G-Mail belps
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
Klikk A Hrdetsre

Ha regisztrlsz az oldalra a kd amit majd fel kell tntetned: 2770

 
Bannercserim

Szilvamag egszsge s az let kemnysge!

 


 
Button Cserim

 
Toplistk amiken szereplek

Angyalka TOP listja

Nr.1

Holl!

ElitTop

 
Itt szavazzatok rm

TopSite.hu - A web legjobbjai.

toplista.freebanners.hu - Ez nem csak bannercsere! Ez toplista!

SG.hu WebTop

HOT100

www.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::

 
Szavazdoboz
 
Nzettsg Szmll
Induls: 2008-08-08
 
Most

ltotag bngszi a lapot!

 
Csokold
Csokold : Receptek

Receptek

Itt igazi klnleges finomsgokat olvashattok. Ha gondoljtok, ksztstek el, s kstoljtok meg valamelyiket!

Italok


Kakas mentakrm
1/3 rsz fehr kakakrm, 1/3 rsz stt kakakrm, 1/3 rsz tejszn, szerecsendi-reszelk

A hozzvalkat keverpohrba tesszk, pr msodpercig rzzuk, majd dupla koktlkehelyben szolgljuk fel. Tetszs szerint mentalevllel dsztjk.

Kakas Martini koktl
1/3 rsz stt kakakrm, 2/3 rsz gin, tcsokold kockk

A kakakrmet s a gint a keverpohrba tesszk, amit elzleg jgkockval tltttnk meg. Kanllal elkeverjk, majd martinis kehelybe tltjk.

Alexander
1/3 rsz konyak, 1/3 rsz stt kaka, 1/3 rsz tejszn, szerecsendi-reszelk

A tejsznt a konyakkal, a kakakrmmel s nhny jgkockval elkeverjk, a keverpohrba tesszk, 6-8 msodpercig rzzuk, s dupla koktlpohrba tltjk. Tetejt szerecsendival meghintjk.

Chocolate Soldier
2 cl brandy, 2 cl szraz vermut, 2 cl csokoldlikr, 2 ntet orange bitter

Shakerben sszerzzuk, koktlos pohrba szrjk

Chocolate Banana
3 cl bannlikr, 3 cl fehr Crme de Cacao, 3 cl Kahlua, 4 cl tejszn

A hozzvalkat jggel teli pohrba ntjk, majd jl megkeverjk.

Chocolate Black Russian
6 cl vodka, 3 cl Kahlua, 18 cl csokoldfagylalt

Keverpohrban (jg nlkl) addig kevergetjk, amg az ital krmszer nem lesz, s ekkor koktlos pohrba szrjk.

Chocolate Coated Cherry
3 cl Kahlua, 3 cl Amaretto, 3 cl Creme de Cacao (fehr), 1 ntet grenadine

Az italokat jggel teli pohrba ntjk, majd jl megkeverjk, vgl rcseppentjk a grenadine-t.
 

 

Ss telek


Sajtkrm fehrkenyrrel s kakahabbal

Hozzvalk 4 szemlyre:
A krmhez: 30 dkg tr, 20 dkg mozzarella, 7 dkg liszt, 2 tojs, s, bors
A dsztshez: 5 dkg kakahab, 10 dkg cukor, fehrkenyr, mz.


A trt s a mozzarellt ttrjk, a tojsokat feltjk, a srgjt s a lisztet a sajthoz adjuk, s jl elkeverjk. A fehrjbl habot vernk, megszzuk, megborsozzuk. Kt kiskanl segtsgvel gombcokat ksztnk, s 3 percre felforraljuk.
2 dkg kakahabot megprklnk, cukros vzben felforraljuk, majd flretesszk.
A fehr kenyrbl 6 cm tmrj kerek lapokat vgunk, megpirtjuk, s tnyrra helyezzk.
Rtesznk 1-1 krmlabdt, s a karamellizlt kakahabbal szolgljuk fel.
Mg szebb ltvnyt rnk el, ha a tnyrt ropogs stemnnyel dsztjk. A cukrot a megtrt kakahabbal megpirtjuk, stlapra fektetjk, hogy kihljn, s krmlabdkat tesznk mell. Mzzel dsztjk.




Rk paradicsommal s csokoldval

Hozzvalk 4 szemlyre:
A rkhoz: 2 rk, 5 dl fehrbor, 1 citrom, 4 dkg srgarpa, 4 dkg zeller, 2 srga alma, 1 avokd, citroml, nagy paradicsom
A mrtshoz: 20dkg paradicsom, 6 dkg lilahagyma, 5 dkg vaj, tcsokold, olaj, s, bors
A majonzhez: 0, 5 dl olvaolaj, 2 tojs, 6 dkg metlhagyma, s, bors


A rkot a borral, a citrommal, a zellerrel s a srgarpval kb. 40 percig fzzk, majd sztnyitjuk, kivesszk a hst, a belssgeket paprtrre tesszk, hogy lecspgjn.
Az almt s az avokdt kockra vgjuk, citromlvel lentjk. A lilahagymt vajon megfuttatjuk, hozzadjuk a paradicsomot, s sajt levben 10 percig fzzk.
Ha ksz, sszeturmixoljuk, szitn ttrjk, olajat, st, borsot, csokold szeleteket kevernk hozz, s htszekrnybe tesszk.
A rk bels rszeit tojssal s olajjal (mintha majonz lenne) sszekeverjk, citromlevet, st, borsot tessznk hozz, vgl belerakjuk a hst s a darlt metlhagymt.
Hrom szelet paradicsomot rtegezve egymsra rakjuk, a majonzes s a gymlcss rtegeket vltogatva. A mrtst kitltjk tlakba, megszzuk s borsozzuk.




Mjszelet kakamrtssal

Hozzvalk 4 szemlyre:
A tltelkhez: 25 dkg tk, 25 dkg mj, 1 gerezd fokhagyma, kakukkf, bors
A tszthoz: 50 dkg liszt, 4 tojs, 1 ek olvaolaj, 1 csipet s
A mrtshoz: 1 lilahagyma, 2 dl muskotly, 2 dkg kaka


A tkt kockra vgjuk, a gerezd fokhagymval, a kakukkfggal megpirtjuk, hozzadjuk a libamjat s megfzzk. Sval, borssal zestjk.
A tsztt hagyomnyos mdon elksztjk: a hozzvalkat sszegyrjuk, majd kinyjtjuk, 10 cm-es darabokra vgjuk, b ss vzben kifzzk.
A hagymt ledarljuk, bort adunk hozz. Ezt is fzzk. Ha a levt flig elftte, keser kakat adunk hozz.
Tlalskor a tsztra tkragut s mjat tesznk, kakamrtssal dsztjk.


Brnyrmk pikns, csokoldbl kszlt mrtssal

Hozzvalk 6 szemly rszre:
A brnyhoz: 1, 5 kg-os brnycomb, feketebors, s, 20 zslyalevl, 5 dl vz
A mrtshoz: brnycsont, 5 gerezd fokhagyma, 20 dkg srgarpa, 15 dkg zeller, 6 mentalevl, 1 ek. Fehr muskotly, 8 dkg csokold
Mandulatltelkhez: 30 dkg mandula, 8dkg kenyrbl, s
Borskrmhez: 30 dkg bors, olvaolaj, s.


A combokat kicsontozzuk, 1 mozsrba fekete borsot, st, zslyt tesznk, ezzel beszrjuk a hst, s hagyjuk, hogy az zek jl tjrjk. A csontot feldaraboljuk, s fokhagymval, srgarpval, zellerrel barnamrtst ksztnk. Felntjk annyi vzzel, hogy a csontot ellepje, mentt tesznk hozz, s addig fzzk, amg szirupszer folyadkot nem kapunk. Kivesszk a csontot, hozzntjk a bort, a mrtsban 30 C fokon felolvasztjuk a csokoldt.
A tltelkhez a mandult megpirtjuk, s hozztesszk a kenyrbelet, megdarljuk, szzuk, flretesszk. A mozsrban megtrjk a borsot, s olajjal meghintjk.
A combot a tltelkkel megtltjk, rgztjk s megpirtjuk. Egy lbosba fl liter vizet ntnk, beletesszk a combot, s 220 C fokon stben 30 percig stjk. A fzlevet leszrjk, s a mrtshoz tesszk. Tovbbi 20 percig 100 C fokon tartjuk, hogy tlals eltt megpuhuljon.
A combrl eltvoltjuk a ktst, felszeleteljk, s melegen tartjuk. A brnyrmket borskrmmel s csokoldmrtssal tlaljuk.


Hagyms-kakas csirke

Hozzvalk 4 szemly rszre:
A hagymhoz: 8 hagyma, olvaolaj, 5 dkg szalonna
A tykhoz: egy 1, 5 kg-os feldarabolt tyk, 25 dkg vaj, cayenne-bors, s, bors, 1 kupica vodka.
A kakamrtshoz: 3 dkg kaka, fl pohr vrsbor, liszt.


A hagyms kockra vgott szalonnval egy kis olajon megpirtjuk, hogy sznt kapjon.
A hsdarabokat lisztben megforgatjuk, s egy msik ednyben vajon kistjk. Amikor mindkt oldal megpirult, megszzuk s cayenne-borssal megszrjuk.
A hagymt s a szalonnt ttltjk abba az ednybe, ahol a hs van, hozzntjk a vodkt s elprologtatjuk. Egy fakanllal megforgatjuk. Egy msik ednyben felmelegtjk a bort, hozztesszk a kakat, s jl elkeverjk.
A kakamrtst a csirkehsra ntjk, lefedjk, s lass tzn stjk, idnknt megkenjk. Amikor elkszlt, a csirkemelleket egy tlcra helyezzk, krje hagymt tesznk. Egy kis melegvzzel a mrtst felntjk, majd zldsgpasszrozn ttrjk, s a csirkehsra ntjk.
 

 

Desszertek


Indiner (indus fnk)
Kt flgmb alak tsztahvelyt csokolds fondnba mrtanak, majd ha megdermedt, porcukorral zestett tejsznhabbal megtltik.

Rigjancsi
Tsztja csokolds felvert piskta. Ezt a lapot kt lapra vgjk. Az egyikre egyenletesen rkenik a tltelket, a msikat thzzk csokoldval, majd ezt rhelyezik a tltelkes lapra. 5*5 cm-es kockkra vgjk.

Somli galuska
Hrom piskta lapot ksztenek, egy csokoldsat, egy disat s egy simt. Minden lapot rumos cukorszrppel meglocsolnak, majd vanlis srgakrmmel betltik, rtegenknt megszrva vagdalt, prklt dival.
Galuskra szaggatjk, csokold ntettel meglocsoljk s tejsznhabbal dsztik.
 
Sacher-torta

140 g tcsokold
100 g vaj
140 g porcukor
4 tojs
70 g sima liszt

A csokoldt olvasszuk fel. A vajat a cukorral verjk habosra, s adjuk hozz a csokoldt. A tojsokat sztvlasztjuk, a tojssrgkat egyenknt hozzadjuk a masszhoz. A tojsfehrjket kemny habb verjk, s vatosan beleforgatjuk a csokolds keverkbe. Hozzkeverjk az tszitlt lisztet is. Kivajazott, kilisztezett tortaformba ntjk. Elmelegtett stben 170 C fokon megstjk. Ha kihlt, bevonjuk egyszer csokoldmzzal. Esetleg egy rteg baracklekvrt is kenhetnk a tetejre, a csokoldmz al.
(Anna Sacher, 1883)

 
Naptr

 
ra
 
Idjrs
 
ViccBox

 

Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!