banan039265287
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Klikk A Hírdetésre

Ha regisztrálsz az oldalra a kód amit majd fel kell tüntetned: 2770

 
Bannercseréim

Szilvamag egészsége és az élet keménysége!

 


 
Button Cseréim

    

 
Toplisták amiken szereplek

Angyalka TOP listája

Nr.1

Hollá!

ElitTop

 
Itt szavazzatok rám

TopSite.hu - A web legjobbjai.

toplista.freebanners.hu - Ez nem csak bannercsere! Ez toplista!

SG.hu WebTop

HOT100

www.canga.hu :: Toplista :: Statisztika :: Bannercsere ::

 
Szavazódoboz
 
Nézettség Számláló
Indulás: 2008-08-08
 
Most

látotagó böngészi a lapot!

 
Csokoládé
Csokoládé : Receptek

Receptek

Itt igazi különleges finomságokat olvashattok. Ha gondoljátok, készítsétek el, és kóstoljátok meg valamelyiket!

Italok


Kakaós mentakrém
1/3 rész fehér kakaókrém, 1/3 rész sötét kakaókrém, 1/3 rész tejszín, szerecsendió-reszelék

A hozzávalókat keverőpohárba tesszük, pár másodpercig rázzuk, majd dupla koktélkehelyben szolgáljuk fel. Tetszés szerint mentalevéllel díszítjük.

Kakaós Martini koktél
1/3 rész sötét kakaókrém, 2/3 rész gin, étcsokoládé kockák

A kakaókrémet és a gint a keverőpohárba tesszük, amit előzőleg jégkockával töltöttünk meg. Kanállal elkeverjük, majd martinis kehelybe töltjük.

Alexander
1/3 rész konyak, 1/3 rész sötét kakaó, 1/3 rész tejszín, szerecsendió-reszelék

A tejszínt a konyakkal, a kakaókrémmel és néhány jégkockával elkeverjük, a keverőpohárba tesszük, 6-8 másodpercig rázzuk, és dupla koktélpohárba töltjük. Tetejét szerecsendióval meghintjük.

Chocolate Soldier
2 cl brandy, 2 cl száraz vermut, 2 cl csokoládélikőr, 2 öntet orange bitter

Shakerben összerázzuk, koktélos pohárba szűrjük

Chocolate Banana
3 cl banánlikőr, 3 cl fehér Créme de Cacao, 3 cl Kahlua, 4 cl tejszín

A hozzávalókat jéggel teli pohárba öntjük, majd jól megkeverjük.

Chocolate Black Russian
6 cl vodka, 3 cl Kahlua, 18 cl csokoládéfagylalt

Keverőpohárban (jég nélkül) addig kevergetjük, amíg az ital krémszerű nem lesz, s ekkor koktélos pohárba szűrjük.

Chocolate Coated Cherry
3 cl Kahlua, 3 cl Amaretto, 3 cl Creme de Cacao (fehér), 1 öntet grenadine

Az italokat jéggel teli pohárba öntjük, majd jól megkeverjük, végül rácseppentjük a grenadine-t.
 

 

Sós ételek


Sajtkrém fehérkenyérrel és kakaóhabbal

Hozzávalók 4 személyre:
A krémhez: 30 dkg túró, 20 dkg mozzarella, 7 dkg liszt, 2 tojás, só, bors
A díszítéshez: 5 dkg kakaóhab, 10 dkg cukor, fehérkenyér, méz.


A túrót és a mozzarellát áttörjük, a tojásokat felütjük, a sárgáját és a lisztet a sajthoz adjuk, és jól elkeverjük. A fehérjéből habot verünk, megsózzuk, megborsozzuk. Két kiskanál segítségével gombócokat készítünk, és 3 percre felforraljuk.
2 dkg kakaóhabot megpörkölünk, cukros vízben felforraljuk, majd félretesszük.
A fehér kenyérből 6 cm átmérőjű kerek lapokat vágunk, megpirítjuk, és tányérra helyezzük.
Ráteszünk 1-1 krémlabdát, és a karamellizált kakaóhabbal szolgáljuk fel.
Még szebb látványt érünk el, ha a tányért ropogós süteménnyel díszítjük. A cukrot a megtört kakaóhabbal megpirítjuk, sütőlapra fektetjük, hogy kihűljön, és krémlabdákat teszünk mellé. Mézzel díszítjük.




Rák paradicsommal és csokoládéval

Hozzávalók 4 személyre:
A rákhoz: 2 rák, 5 dl fehérbor, 1 citrom, 4 dkg sárgarépa, 4 dkg zeller, 2 sárga alma, 1 avokádó, citromlé, nagy paradicsom
A mártáshoz: 20dkg paradicsom, 6 dkg lilahagyma, 5 dkg vaj, étcsokoládé, olaj, só, bors
A majonézhez: 0, 5 dl olívaolaj, 2 tojás, 6 dkg metélőhagyma, só, bors


A rákot a borral, a citrommal, a zellerrel és a sárgarépával kb. 40 percig főzzük, majd szétnyitjuk, kivesszük a húsát, a belsőségeket papírtörőre tesszük, hogy lecsöpögjön.
Az almát és az avokádót kockára vágjuk, citromlével leöntjük. A lilahagymát vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, és saját levében 10 percig főzzük.
Ha kész, összeturmixoljuk, szitán áttörjük, olajat, sót, borsot, csokoládé szeleteket keverünk hozzá, és hűtőszekrénybe tesszük.
A rák belső részeit tojással és olajjal (mintha majonéz lenne) összekeverjük, citromlevet, sót, borsot tesszünk hozzá, végül belerakjuk a húst és a darált metélőhagymát.
Három szelet paradicsomot rétegezve egymásra rakjuk, a majonézes és a gyümölcsös rétegeket váltogatva. A mártást kitöltjük tálakba, megsózzuk és borsozzuk.




Májszelet kakaómártással

Hozzávalók 4 személyre:
A töltelékhez: 25 dkg tök, 25 dkg máj, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, bors
A tésztához: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1 ek olívaolaj, 1 csipet só
A mártáshoz: 1 lilahagyma, 2 dl muskotály, 2 dkg kakaó


A tököt kockára vágjuk, a gerezd fokhagymával, a kakukkfűággal megpirítjuk, hozzáadjuk a libamájat és megfőzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
A tésztát hagyományos módon elkészítjük: a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, 10 cm-es darabokra vágjuk, bő sós vízben kifőzzük.
A hagymát ledaráljuk, bort adunk hozzá. Ezt is főzzük. Ha a levét félig elfőtte, keserű kakaót adunk hozzá.
Tálaláskor a tésztára tökragut és májat teszünk, kakaómártással díszítjük.


Bárányérmék pikáns, csokoládéból készült mártással

Hozzávalók 6 személy részére:
A bárányhoz: 1, 5 kg-os báránycomb, feketebors, só, 20 zsályalevél, 5 dl víz
A mártáshoz: báránycsont, 5 gerezd fokhagyma, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg zeller, 6 mentalevél, 1 ek. Fehér muskotály, 8 dkg csokoládé
Mandulatöltelékhez: 30 dkg mandula, 8dkg kenyérbél, só
Borsókrémhez: 30 dkg borsó, olívaolaj, só.


A combokat kicsontozzuk, 1 mozsárba fekete borsot, sót, zsályát teszünk, ezzel beszórjuk a húst, és hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják. A csontot feldaraboljuk, és fokhagymával, sárgarépával, zellerrel barnamártást készítünk. Felöntjük annyi vízzel, hogy a csontot ellepje, mentát teszünk hozzá, és addig főzzük, amíg szirupszerű folyadékot nem kapunk. Kivesszük a csontot, hozzáöntjük a bort, a mártásban 30 C fokon felolvasztjuk a csokoládét.
A töltelékhez a mandulát megpirítjuk, és hozzátesszük a kenyérbelet, megdaráljuk, sózzuk, félretesszük. A mozsárban megtörjük a borsot, és olajjal meghintjük.
A combot a töltelékkel megtöltjük, rögzítjük és megpirítjuk. Egy lábosba fél liter vizet öntünk, beletesszük a combot, és 220 C fokon sütőben 30 percig sütjük. A főzőlevet leszűrjük, és a mártáshoz tesszük. További 20 percig 100 C fokon tartjuk, hogy tálalás előtt megpuhuljon.
A combról eltávolítjuk a kötést, felszeleteljük, és melegen tartjuk. A bárányérméket borsókrémmel és csokoládémártással tálaljuk.


Hagymás-kakaós csirke

Hozzávalók 4 személy részére:
A hagymához: 8 hagyma, olívaolaj, 5 dkg szalonna
A tyúkhoz: egy 1, 5 kg-os feldarabolt tyúk, 25 dkg vaj, cayenne-bors, só, bors, 1 kupica vodka.
A kakaómártáshoz: 3 dkg kakaó, fél pohár vörösbor, liszt.


A hagymás kockára vágott szalonnával egy kis olajon megpirítjuk, hogy színt kapjon.
A húsdarabokat lisztben megforgatjuk, és egy másik edényben vajon kisütjük. Amikor mindkét oldal megpirult, megsózzuk és cayenne-borssal megszórjuk.
A hagymát és a szalonnát áttöltjük abba az edénybe, ahol a hús van, hozzáöntjük a vodkát és elpárologtatjuk. Egy fakanállal megforgatjuk. Egy másik edényben felmelegítjük a bort, hozzátesszük a kakaót, és jól elkeverjük.
A kakaómártást a csirkehúsra öntjük, lefedjük, és lassú tűzön sütjük, időnként megkenjük. Amikor elkészült, a csirkemelleket egy tálcára helyezzük, köréje hagymát teszünk. Egy kis melegvízzel a mártást felöntjük, majd zöldségpasszírozón áttörjük, és a csirkehúsra öntjük.
 

 

Desszertek


Indiáner (indus fánk)
Két félgömb alakú tésztahüvelyt csokoládés fondánba mártanak, majd ha megdermedt, porcukorral ízesített tejszínhabbal megtöltik.

Rigójancsi
Tésztája csokoládés felvert piskóta. Ezt a lapot két lapra vágják. Az egyikre egyenletesen rákenik a tölteléket, a másikat áthúzzák csokoládéval, majd ezt ráhelyezik a töltelékes lapra. 5*5 cm-es kockákra vágják.

Somlói galuska
Három piskóta lapot készítenek, egy csokoládésat, egy diósat és egy simát. Minden lapot rumos cukorszörppel meglocsolnak, majd vaníliás sárgakrémmel betöltik, rétegenként megszórva vagdalt, pörkölt dióval.
Galuskára szaggatják, csokoládé öntettel meglocsolják és tejszínhabbal díszítik.
 
Sacher-torta

140 g étcsokoládé
100 g vaj
140 g porcukor
4 tojás
70 g sima liszt

A csokoládét olvasszuk fel. A vajat a cukorral verjük habosra, és adjuk hozzá a csokoládét. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat egyenként hozzáadjuk a masszához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a csokoládés keverékbe. Hozzákeverjük az átszitált lisztet is. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 170 C fokon megsütjük. Ha kihűlt, bevonjuk egyszerű csokoládémázzal. Esetleg egy réteg baracklekvárt is kenhetünk a tetejére, a csokoládémáz alá.
(Anna Sacher, 1883)

 
Naptár

 
Óra
 
Időjárás
 
ViccBox

 

Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!